Başkanvekili vuran eski memur tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2010 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Kapaklı Belde Belediye Başkanvekili DSP'li Ayhan Arslan'ı pompalı tüfekle ateş ederek yaralayıp kaçan eski zabıta memuru 37 yaşınaki Cüneyt Enez, yakalandıktan sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Geçen Haziran ayında Kapaklı Belediye Başkanı DSP'li İrfan Mandalı ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklandı, 2 ay sonra ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mandalı bu nedenle görevinden alınınca, Belediye Meclisi'nde geçen Temmuz ayında Ayhan Arslan Başkanvekilli seçildi. 1 ay önce ise belirlenemeyen bir nedenden Ayhan Arslan'ın talimatı ile Belediye Zabıta memuru Cüneyt Enez işten çıkartıldı.

Geçen Cuma günü Cüney Enez, belediye binasının önüne park ettiği 59 UD 424 plakalı otomobilin içinde elindeki pompalı tüfekle Ayhan Arslan'ı beklemeye başladı. Arslan'ın makam aracından inmesinin ardından üzerine ateş eden Enez, daha sora kaçtı. Kanlar içinde kalan Başkanvekili Ayhan Arslan çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan ve kalçasından, kolundan ve sırtından 17 saçma çıkan Arslan, tedavisinin ardından dün taburcu oldu.

Soruşturmayı yürüten jandarma ekipleri, Kapaklı'da saklanan Cüneyt Enez'i yakalayarak gözaltına aldı. İfadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Enez, adam yaralama suçundan tutuklanarak Çerkezköy Cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber